Konzulensi támogatás

Mit kérjenek a szakértőtől azok a környezethasználók, vagy azok az érintettek, akiknek környezeti helyzet kezeléséhez, környezetvédelmi kérdések megválaszolásához segítségre van szükségük?

A magas színvonalú környezetvédelmi tevékenység az ehhez szükséges felkészültség és a megfelelő rálátás útján valamennyi szakterületre kiterjed.

Szolgáltatások

A környezetvédelem feladatai a legtöbb esetben összetettek, a különböző szakterületek és az egyéb mérnöki tevékenységek – építés, tervezés, kivitelezés, üzemeltetés − közötti együttműködés elengedhetetlen. A mérésekhez és a hatásbecslésekhez laborháttér és szakértő-tervezői felkészültség szükséges, az eredményre vezető megoldásokhoz ma már elengedhetetlen a megfelelő kivitelezői partner. A jó környezetvédelmi szakértő leveszi ügyfelei válláról mindazt a terhet, amit a szerteágazó környezetvédelmi adatszolgáltatási kötelezettség jelent.

A jó szakértő segít eligazodni a környezetvédelmi közigazgatás rendszerében, igény esetén segítséget nyújt megbízójának a jogszabályok értelmezéséhez. Ha gondot jelent a hatósági előírások értelmezése és az előírásokból fakadó kötelezettségek megértése, esetleg a környezetvédelmi vizsgálat műszaki tartalmának és költségvetésének meghatározása, a szakértői feladata a tájékoztatás és a segítségnyújtás.

A felkészült szakértő hatékony támogatást képes adni a környezetvédelmi panaszok és a lakossági bejelentések terén is, érdemes véleményt kérni a lehetőségekről és a lehetséges megoldásokról. Gazdasági társaság vezetőjeként vagy önkormányzat képviselőjeként, lakóként vagy lakóközösség nevében eljárva a felmerülő környezeti probléma esetén célszerű az adott helyszínen, az ott látottak alapján kérni a szakértői tájékoztatást. Megfelelő szakmai segítséggel Te is hozzá járulhatsz, illetve Ön is hozzá járulhat a környezet jobbá tételéhez, a környezetvédelmi ügyek helyes intézéséhez.

A sikeres környezetvédelem a mindenki – legalább a döntő többség – számára megfizethető, tudatos gondolkodásnál és tetteknél kezdődik.